För saras skull

Oj, blondinbella har börjat blogga igen, så då hinner inte jag! Nä, riktigt så illa är det inte.

Det är mycket som händer och jag är fullspeedad för det mesta. I helgen var Jag & mamma i Åstorp med fam. Nord. Det var Utställning och melody blev BIS, och Nords häst blev Res.BIS, kunde inte bli bättre.
Jag har jobbat varje dag sen i söndags och jobbar imorgon med, sen är jag ledig hela helgen. Imorgon blir det maskeradfest och på lördag shopping. Lördag kväll är det tjejkväll troligtvis. Söndag är det tävling i Tingsryd! 

Åh, det känns bra när man har planerat hela helgen :) 

HAVE A NICE DAY!  

Vetlanda

Hej, godmorgon!

Igår åkte jag till Vetlanda och tävlade, jag har nog aldrig varit med om en mer spänd häst. På framridningen gick det bra, förutom en man som stod på läktaren med grön jacka. Nästan varje gång jag red förbi där prasslade han till med sin jacka, och melody blev hur rädd som helst, hon bara flög iväg typ 3 gånger. Men sen gick det jättebra & hon kändes fin.
Väl inne på banan var allt superfarligt. Det dumma var att det inte fanns ett dressyrstaket runt hela banan, för s är det oftast. Så Melody var tvungen att gå ända ut i kanterna och det gillade hon inte riktigt, för det var massor av konstiga saker på väggarna. En långsida hade dom satt på en liten träbit längst ner, för att laga ett hål eller något, och det tyckte melody var livsfarlig. Det gick bra i början, men när jag hade börjat rida mitt program är det volter och sånt där, så då tvärnitade hon och började backa och sånt när hon kom rakt mot det. Nere på kortsidan tyckte hon också att det var läskigt, så jag fuskade lite och red aldrig hela vägen ner, men det var inte den korsidan som dommarna satt på, så de la inte märke till det. 
Men för övrigt gick det jättebra, det var mest i galoppen man såg att hon var spänd, men jag kände det hela tiden. Och gissa vem som fick en 9a igår? Jo JAG! Jag fick en nia på den ökade skritten med kommentaren:utrycksfullt, gissa om jag blev glad eller!

Jag hade tänkt mig att eliten skulle ridas i La:p1, det var mest därför jag hade falt FEI. När jag kommer dit ser jag att de ska rida i den klassen jag med sa rida, eftersom det var deras finalomgång. 

Iaf slutade jag på 63,5% i min andra FEI, vilket jag är väldigt nöjd med. Av dommarna hade jag 68%, 64,5% och 58%. Snacka om skillnad, det skiljer 10% mellan två dommare. 

Detta var en liten, eller kanske inte så liten, sammanfattning av gårdagen!

nu ska jag till jobbet, ha det bra!   

ingenbrarubrik

Nu har jag jobbat tre dagar i rad & jag måste säga att jag har jäkligt bra arbetskamrater! Slutade jobbet vid sex, sedan var det att åka hem och snabba sig ut för att hinna rida en liten runda i skogen innan det blev alldeles för mörk (vilket jag inte lyckades med). Jag red i mörker.
Imorgon är det skola och jag har inte pluggat ett dugg på hela denna långa helg. Jag ska ta tag i det lite nu, skriva några rader på ett energiarbete hade jag tänkt mig.

Till helgen blir det tävling på lördag, sen förhoppningsvis Kullaberg på kvällen. På söndag jobb (som vanligt).


Hardworkwork.

Jag tror aldrig att jag har packat upp så många kläder, prismärkt, larmat och galgat på en dag. När jag blunder känns det som att jag ser kläderna en gång till (fast inte riktigt så illa).
Känns bra att jobba nu & få lite extra lön.

Melody har vilat två dagar nu, imorgon ska hon få promenera ut i skogen och sedan blir det hårdträning resten av veckan inför Vetlanda.

Julia - känner mig ledig


Resultat & Bilder från helgen

Melody var duktig i helgen :) Fick 75% i La:1 och vann!
I våran första FEI fick vi 62,5% och kom 4a.

Nu ska jag åka & jobba, hörs kanske ikväll!

Långhelg

Hej!

Jag har redan hunnit vara i skolan. Jag, Amanda, Elin & Marielle var ute och paddlade kanot. Vi lyckades hålla oss kvar i kanoterna utan att trilla faktiskt! Jag är nöjd :)
Nyss ringde jag Erik, jag ska nog jobba sön-tis. Det är mycket bättre att jobba än att bara sitta hemma tycker jag, visst skulle jag kunna plugga, men jag tror inte jag orkar det 3 dagar i rad. Synd att det nästan bara är jag som är ledig, annars hade man ju kunnat träffa kompisar, som man brukar på lov. Men detta blir bra :)

Ikväll har jag Pia-träning, eller vid 16.30. Efter träningen ska jag förbereda inför imorgon. Jag ska nog upp klockan 04.30 eftersom jag är andra start och vi borde åka halv sex för att vara där i tid. Jag gillar inte att vara stressad på framridningen. Jag trodde inte att det skulle ta så lång tid att åka till Hässleholm, men det tar nor närmare två timmar.

Nä, nu ska jag göra lite nytta! Antingen städa rummet eller plugga.

Vi hörs :)

Igen.

Jag har anmält till en FEI till. Haha, jag har ju ingen aning om hur det kommer gå. Men det är iallafall i Vetlanda den 18 okt. Spännande minsann!

HEJDÅ!

Hässleholm ryttarförening
Hej igen!

Jag varken haft tid eller ork att uppdatera bloggen de senaste dagarna, men idag kände jag motivation. Jag har ridit Melody på banan idag, det gick ganska bra faktiskt. Hon har vilat två dagar nu, för jag har varit i skolan länge på kvällarna & så för att göra några arbeten.
Det är faktiskt ganska många kluriga moment i FEIs inledande program tycker jag. Det är lite svårt att komma i mellangalopp på diagonalen och sedan hinna ta tillbaka och rida förvänd för att sedan gra ett enkelt byte på mitten av kortsidan. Det var första gången jag tränade det idag & Melody missade inte en gång. Resten kan hon, det är bara den ena slutan som är lite klurig, men det löser sig nog.

Imorgon är det en ganska härlig dag i skolan. Jag, Amanda & Elin ska ut och paddla kanot från 8-9.45, sedan slutar jag. Jag har faktiskt långehelg, vi är lediga måndag & tisdag. Funderar på om jag ska ringa & kolla om jag ka jobba. Jag kan faktiskt jobba hela sön,mån,tis. Det skulle vara bra, det är inte fel med lite extra lön, utöver de vanliga helgerna!

Jag håller på att skriva ett stort arbete om solenergi, så nu ska jag nog plugga lite, sen ska jag ringa annica & sen kanske kolla på debatt. Jag såg att Blondinbella skulle vara med, hon är faktiskt lite intressant. Hon har alltid så bra argument. Får se om jag orkar vara vaken så pass länge, men det är nog inga problems. 

Tack för mig. / Julia  

torsdag, snart fredag!

Det känns som det var måndag igår. Skönt att det redan är fredag!

Oj, vad jag & Tove har varit duktiga i skolan idag, vi har fixat massor av saker. Vi hoppade av småföretagandeA och pluggade matte istället, när vi är klara med tyska steg 3, ska vi läsa tyska steg 4 på de lektionerna istället. Biologi breddning ger meritpoäng, så den kursen ska vi börja med nästa vecka. Caroline lovade att vi skulle få det, vi ska läsa den tillsammans med vattenvård till viss del.
Vi pratade med Magnus också, fick reda på våra senaste svenskauppgifter i SvB. Jag är nöjd, han kunde inte hitta ett enda fel på mitt arbete :). Han sa även att vi skulle nog klara av att läsa SvB på två terminer, det är bra.

Nu ska jag ut till stallet, fixa hästarna & rida en svän på Melody i skogen. Hon ska inte tävla något till helgen, så hon har fått ta det lite lugt denna veckan, det kan hon behöva :)
Jag väntar på att Acream ska bli frisk, ska bli kul att börja tävla henne lite smått sen till våren. Det märks på henne att hon är väldigt sammarbetsvillig, precis som Melody, det gillar jag :)

Nästa - STALLET.

häääejdå,

skolaIgår var våran klass på studiebesök på en skola precis utanför växjö. Varför går man inte där? Där kunde man läsa natur inriktning häst. Det vore hur kul som helst! De hade vissa lektioner på en veterinärklinik som de hade på skolan, det vore hur bra som helst. Tänk att få ha lektioner och "leka" veterinär, det skulle ha varit hur kul som helst.

Nu känns det verkligen att skolan har börjat, jag går första terminen i tvåan och känner att det börjar bli ganska mycket plugg. Eftersom det nya med meritpoäng har kommit, blir det massor v extrakurser. Just nu är jag på maC, det är kul men lite klurigt. EngB är hemskt, det är et ämne som jag verkligen inte tycker om. Kemi & fysik börjar om 2 veckor, ska bli kul!

Godnatt!

Lite bilder från helgen.RSS 2.0