guten morgen

Godmorgon!
Fast jag har varit vaken sedan klockan 06 i morse. Började skriva lite på min filmanalys innan jag åkte till skolan för att fortsätta, och nu sitter jag här i datasalen på skolan. Har 1/3 punkter kvar att skriva om, det kan jag göra på måndag för att jag är ledig då. Igen, det känns som att jag är ledigt jämt och ständigt nu för tiden.
Just nu väntar jag på att David ska svara, sen när jag har träffat honom kan jag i lugn och ro ha en fridfull helg! haha. Ska bara stressa hem och packa för att sedan bege mig till Vetlanda klockan 12. Det kommer att bli bra, superbra!
Idag ska jag rida klockan 15.10, egentligen har vi teori nu på förmiddagen också, men jag behövde åka till skolan.

Nähe, kanske en uppdatering till innan jag åker! Sedan kanske ni kan få lite bilder också från helgen :)

Vi har badat idag..

.. eller hästarna har! Tove har varit hemma hos mig idag och vi har haft det supermysigt! Vi har faktiskt ridit idag, inte illa. Det var roligt! Vi längtar till måndag nu först & främst. Då blir det minispa hemma hos mig med förberedande inför balen :)

Här får ni lite bilder från vår ridtur

Tove på Lennart och hennes fina Dizzie

I bolmen





Allt för idag, imorgon ska jag åka på Böhling-träning. Det ska bli kul, härligt med fint väder också :)

Ledig!

Imorgon är jag ledig, har ingen lektion. Ska förbereda för träningen, packa allt och så. Tove kanske kommer hit sen också :) Kul!

Nu ska jag gå och sova, skulle ha skrivit klart mitt svenskaarbete idag egentligen, men har verkligen inte orkat det. Får kanske ta tag i det imorgon så att jag blir klar med det innan helgen.

Melody tyckte att allt var superfarligt idag. Nere vid sjön visste hon inte vad som var farligast, båten som kom ute i vattnet, vågorna, båtarna i hamnen eller båten vid bryggan snett bakom? Älgen föll inte heller i hennes smak. Fastfrusen till is, haha!



Bilder från vår härliga solning.




Typiskt att jag tog massor av bilder på hästarna härom dagen, men alla raderades. Jag hann inte spara dom innan jag åkte till skolan, och sedan när jag kom hem så hade självklart batteriet i datorn gått ur. Sånt blir jag bara så trött på..

Nu ska jag ha min sista lektion i samhäll! Troligtvis får vi reda på slutbetyg även där. Igår fick vi reda på engB och jag är supenöjd. Jag har absolut inga begåvningar alls i det engelska språket, tyvärr.


Bus

Härligt med sol idag! Jag & Tove har solat hela förmiddagen. Härligt! Det vore skönt med fint väder imorgon också, vi har ju inte så mycket lektioner längre. Planerat balen och alles, det ska bli så kul! Om exakt en vecka kommer vi ha superkul, jag längtar dit. Fina klänningar, fint hår, alla är uppklädda, god mat, trevligt umgänge, glada människor, en helt perfekt kväll!

Vi har gjort ett litet bus idag också, det var lite kul faktiskt. Hm, hur ska jag förklara detta. Äh, jag ska inte säga något så har jag inget sagt. Tror att det blir bäst så!

Nu ska jag sova, imorgon ska jag skriva klart en filmanalys om Forrest Gump.




Godnatt

Underbara väder!

Hej på er!

Sitter ute i solstolen och det är hur skönt som helst! Tog med mig datorn ut idag, bjuder på några bilder som jag har tagit med min SmartCam i datorn.







Här på sista bilden ser ni vad vi håller på med nu. Vi bygger ett trädäck som ska vara runt hela verandan.  Kan visa er sen när det är klart! Började med det i fredags och vi hoppas på att det blir klart innan Johannes tar studenten. Astas tail är med på ett litet hörn också.

Igårkväll blev jag klippt också, det blev bra! :)

Tänkte jag skulle ha ridit både Aprikos och Melody på banan i morse, men när jag kommer ut i stallet påminns jag av att jag inte har någon dressyrsadel hemma. Mamma ska hämta den i Jkpg i eftermiddag. Hoppas jag hinner rida ikväll efter körlektionen!

Nu ska jag in och sätta på vatten, tänkte koka lite makaroner.

Först ska jag seom det går att fota hästarna med denna. Jäkligt smidigt att lägga upp bilder och så, kanske inte super kvalité, men bättre än inget!
Nu kanske får fler bilder om ett tag :)

again

Jobbet idag gick bra, superlite att göra.. Imorgon går jag i skolan från 13.15-15.00, sedan ska jag övningsköra till Jönköping och hämta hem sadeln igen, har ändrat bomvidden på den. Efter det har jag körlektion i Värnamo med Sven-Arne klockan 18. Har en dubbellektion, så ska köra 80 minuter! Näst sista lektionen innan uppkörning & uppskrivning. Lite nervöst börjar det bli minsann!




En bild på min finaste ponnyplutt! Igår var vi ute och galopperade på ängarna, superkul och Melody älskade det. På bilden står hon otålig och väntar på att få komma iväg på tävling.


Nu ska jag ut till stallet, sedan in och se över vad vi har i veckan. Kanske behöver plugga lite. Kände att jag behövde lägga undan det i några dagar för att sedan orka ta tag i det igen! Det är mitt knep, kunna koppla av och kunna fokusera till tusen.

Beslutsångest

Hej på er!

Ledigheten har sett bra ut. I onsdags kväll åkte jag och Sara till Halmstad. Bella & Linn kom ner på torsdagen - utgång på kvällen. Det var trevligt! Hem på fredagen & träning med båda hästarna. Melody var verkligen superfin! Aprikos är lite bekväm av sig, men det kommer att bli superbra, det trodde Jill också.
Jobb både lördag och söndag denna helgen. Ska bli sååå skönt att fylla 18, det lär synas på lönen! haha.

Nu har jag lite beslutsångest. Det är träning för Fredrik Böhling fre-sön och jag funderar starkt på att åka på den nationella som är i Sösdala? den 30. Det är absolit sista chansen att kvala till SM, men då måste jag göra de i båda klasserna. Det var inte så många anmälningar såg jag på tdb.. Jag kan inte bestämma mig!

Här kommer lite bilder från Halmstad  =)


En cyklande Sara!


En gång till!


Jag också..


Bella & Linn innan vi gick ut


Jag och Sara i samma status.


Sara på Bulls!

Nu får det räcka för ett tag =)

Bilder från Grankärr

Här kommer bilderna från tävlingen, bättre sent än aldrig!








Jag avslutar med en bild på en trött & nöjd Melody! (Min nya sadel är superskön, det är den jag har på alla bilderna).
Jag red en La4 på 70% och en p1 på 69.5%.

Ska till Halmstad strax! Måste packa lite nu =)

Och jag är så jäkla glad för det!

Det känns bra! Ledig imorgon, eller har inga lektioner jag behöver gå på, ska bara till tandläkaren. Gjort klart 2 arbeten idag + att jag har varit i Jönköping och hämtat hem den nya sadeln, + att jag hann gå lite på a6. Köpte mig en blus & 2 linnen. + lite saker till den efterlängtade balen! Det ska bli så rooooligt.
16.55 imorgon bär det av till Halmstad och stugan! Med mig har jag Sara, och Bella kommer på torsdagen, kul ska vi ha! Där stannar vi till fredag. Helgen är fortfarande ganka oplanerad, jag gillar när spontana saker inträffar. Ska iaf jobba 12-16 på söndag.
Bilder från tävlingen kommer troligtvis imorgon, jag vann iaf båda klasserna =) 

Nu ska jag sova, natti!  

SAAARA



Min bästa vän Sara Persson =)

Igår var vi i Smålandsstenar en liten runda hos Adam, det var väldigt trevligt och tack för det! Ikväll skulle jag egentligen ha åkt till gnosjö, men har tidig tävlingsstart imorgon. Blir istället en mysig hemmakväll med mamma och pappa.

På onsdag blir det Halmstad med tjejen på bilden! Kul, superkul. Vi stannar till fredag. Bella ska också komma ner, fast på torsdag =)

Puss!

Charlies häst & hund

Precis hemkommen från Jönköping. Har varit iväg med häst och mamma för att prova/köpa ny dressyrsadel. Hittade en Prestige som var helt kanon att rida i, och den låg faktiskt bra på båda hästarna också. Den heter närmare bestämt Prestige Doge OptiMax. Nästan alldeles splirrans också! Känner mig nöjd med dagens investering. (fast jag har inte köpt den ännu, ska höra vad Jill tycker)..

update

De 3 olika punkter/saker jag skulle göra/ha fokus på:
 
   ~ Lösgjordhet och framåtbjudning
   ~ Korrektheten i uppvisningen, väl förberedda moment
   ~ Fokus och mål

Visst är detta saker jag hela tiden tänker på, men inte tillräckligt mycket. Det kan blir slarviga vägar och hästen kanske inte är tillräckligt lösgjord osv. Dessa 3 punkter var de jag fokuserade mest på, men givetvis är det fler saker som spelar in.


Minnet är kort!

Vad jag hade fokus på berättar jag imorgon. =)

Helg hela tiden, snälla!

Hej på er alla goda, hoppas ni haft en bra helg. Min helg har varit helt super.
I lördags var jag och tävlade i Tvååker. Olsegårdens ridklubb mer bestämt. Jag red laP1 och lagtävlansprogrammet. När vi kom dit såg vi att hela ridbanan var en enda stor sjö, det stod vatten i princip över hela. Där skulle en klass ha gått parallellt med en annan som skulle gå i ridhuset, men istället gick alla klasser i ridhuset. Det fanns en ridbana som var lite bättre, men det var som att rida fram i gjyttja. Jag har nog aldrig varit med om dess like! Med andra ord, ren häst = överdrivet smutsig.  Melody kändes ganska fin på framridningen. Sedan var det dags att gå in i ridhuset och rida lagtävlansprogrammet, hon blev lite spänd där inne. Jag var inte så nöjd med ritten, men det kändes väl godkänt. Får resultatet och inser at jag leder, vilket höll i sig till slutet. Så jag vann den klassen på 68,86%.
Det var fint väder och väldigt varmt på dagen och det dröjde länge mellan mina starter, så jag bestämde mig för att inte rida fram så länge till andra klassen. I ridhuset var det väldigt varmt! Kände mig mer nöjd med den klassen, men hade fler småmissar. Fick 66,58% och kom 4a. Det roliga var att det var ganska många som kom fram och sa att Melody var så fin! Vad glad man blir då =) Till och med överdommaren sa det!

Kom hem vid 18-tiden, snabbade mig in i duschen för att sedan åka till bolmen (Bosebo?) på grillkväll/fest. Vid 11 tiden åkte endel av oss vidare till pubkvällen i Ås. Jag hade riktigt kul och dansade där hela kvällen! Mina ganska så nyinlärda kunskaper i bugg prövades även denna afton. Det är superkul att bugga!

Idag har jag jobbat, vilket jag inte skulle ha gjort egentligen. Har även tränat med Aprikos för Monica Sköld. Jag tränade för henne med min förra ponny jag hade, och jag tror jag har glömt av hur duktig Monica är! Det gick väldigt bra tycker jag, fick mer kläm på hur jag ska göra bytena och allt det andra knepiga. Hur kul som helst var det!

Nu fick ni en liten uppdatering om min helg. Godnatt!

Mina drömmar och mål de kommande åren


Så, nu har jag varit veterinär för en liten stund! Det är såå jäkla kul. Jag har sprutat massor av kalvar tillsamman med mamma, vi har sprutat båda två. Jag skulle vilja vara en färdigutbildad veterinär nuuuu! Nä, men utbildningen är säkert superkul. Jag vet två stycken som har utbildat sig i Ungern, och de säger att det var den bästa tiden i deras liv. Kanske man skulle testa det. Äh, kommer man in i Sverige lär man väl gå här. Jag är nog trots allt mest sugen på att utbilda mig i Danmark. Det känns som att det är närmre överallt och så, fast Uppsala är säkert superkul. Äh, vad babblar jag om. Det är ju inte jag som tar studenten om en månad? Trisst, skulle så gärna vilja det..  Förhoppningsvis är man sugen på att ta nya tag efter sommarlovet. Nu känns det bara som att jag är trött på allt som har med skolan att göra. Det är bara vissa lektioner som intresserar mig. Just nu står mikrobiologi och matte högst på listan!  



Imorgon är det dags för nationella prov i eng.B, det är hör- och läsförståelse imorgon. Hördelen är bland det värsta jag vet!

Kanske dags att sova nu, har nationella mellan 8-10.45 imorgon, sen slutar jag.

Kram Julia

Gott&Blandat

Nu har jag ridit Melody, hon var fin idag! Efteråt tog jag en sväng på Lennart också.

Bild på Melody från Häshagens:



Bild på nytvättad Lennart -08:


Nu ska jag ringa Tove och kolla om det är lönt att jag åker till skolan idag. Börjar 13.15 och slutar 15.00. Så det känns knappast lönt att åka dit för det..

Vi hörs!

Oj, förresten. Ikväll ska jag träna på att vara veterinär. Ska spruta ca. 50 kalvar med celevitan. =) KUL!


Skolmästerskap

Det kryper i mig. Jag vill ha massor av saker just nu! Massor av nya skor & kläder, bil, födelsedag, öppkörning- & uppskrivningsdagen, träning & tävling hela tiden, SOMMARLOV, mm. Gaaaargh! Kanske ska man åka och handla lite i helgen? Eler nä, det är kanske roligare sen när det är sommar/varmare.. eller jag får se, är iaf riktigt sugen! Som sag tävlar jag på lördag, jag är riktigt laddad! Ska bli skitroligt, om man nu får säga så ;) 

Nä, nu ska jag gå och kolla på skolmästerskapen vi har här på skolan. Tyvärr kunde inte jag vara med, evi är skendräktig nu, så typiskt! Annars hade jag varit med på en lydnadsklass och agality. 

Ha det bra! 

Allt och lite till

Nu har jag lunchrast. Sitter på mitt rum med min laptop och gör i princip ingenting. Väntar kanske på att nästa lektion ska börja? Känns som att man bara vill köra på så att det går snabbt så att man kommer hem så tidigt som möjligt, men icke. Här ska vi ha raster jämt och ständigt känns det som. Tidigare idag hade vi en förberedande hörövning i eng.B inför nationella som äger rum på fredag. Jag har verkligen panik på sånt, känns som att man hinner med allt och ingenting. Jag fastnar och hinner inte med att lysna på resten osv. Det är krångligt! Om jag har forbi, så är det för engelsk hörövning? Och kanske höjder, jag är extremt höjdrädd.

Över till något helt annat, jag ska tävla i helgen. Olsegårdens rk har en regional ponnydressyr som jag och ´min älskade lilla ponnyplutt ska åka på. Nu ska jag prova en ny taktik, vi får se hur det går. Om ni undrar vad det är så har jag inte tänkt att berätta det. Jag kan väl säga så mycket som att det är 3 olika punkter/saker jag ska göra/ha fokus på. 
Förresten så har jag nog inte berättat hur det gick när jag var i Dagstorp på nationell i helgen. Jag är ganska nöjd med mina ritter, det var varmt och hästen var inte jättepigg + endel småmissar. Men huvudsaken är att jag är nöjd! Jag placerade mig i mitten ungefär i båda klasserna. 
Nu till helgen ska jag rida lagt.program och p1. Jag gillar inte p1 egentligen, men det är lika bra att rida den många gånger så att man lär sig att gilla den. Den förekommer ju trots allt ganska ofta. Tänkte rida igenom den ganska många gånger innan lördag.

Över till Aprikos. Jag är väldigt nöjd med den hästen, det är så att man nästan ryser emellanåt när man sitter på hästryggen, så bra känns det. Hon kan verkligen allt, men det känns att det är större än Melody. Jag kan knappast sitta ner på henne i traven, men det är väl bra. Det är sån härlig känsla att sitta på en häst som kan allt så bra. Skolorna tycker melody är ganska jobbiga, men när man sitter på Aprikos bara flyger hon iväg. Jag märker att det förbättrar min ridning på Melody när jag rider Aprikos också, vilket är väldigt positivt. Det är ju inte så att melody inte gör skolorna bra, det är bara så att hon tycker det är jobbigt och inte är tillräckligt stark ännu.

Snart är det sommarlov! Jag räknade dagarna idag faktiskt, det är endast 37 dagar kvar tills vi har skolavslutning. Då har jag räknat med helger och hela rubbet. Visst känns det skönt? En hel sommar framför sig, och seda när man kommer tillbaka till skolan är man äldst och fokuserar til tusen igen. Nu på slutet av terminen känns det nästan som att det blir lite slappt, lärarna är trötta och inte tala om oss elever då. Det ska bli så jäkla underbart med ett sommarlov nu! Visst ska jag jobba på lovet (vet inte hur mycket ännu), men när man kommer hem har man inte läxor, prov och inlämningar som står en upp över öronen. Det är mest det som är skönt med att jobba.

Innan jag slutar skolan ska jag gå balen. Jag ska gå med David, en kille i 3an, det ska faktiskt bli riktigt kul! Jag har lånat Idas superfina balklänning =) 

Nej, nu ska jag ta tag i en av alla mina inlämningsuppgifter tänkte jag! Det är så skönt när man kan lägga sådant bakom sig, alltid ligga lite före och inte göra allt i sista stund.

Ha det bra! 

Julia

Bjuder på en bild från hästhagens nationella, ca en månad sedan:

Kolla vilka hästskötare jag har! ;)

ingen fantasi

Hela dagen har bestått av jobb! Eller, jag tog sovmorgon till 10. Det var riktigt mycket att göra på jobbet idag, mycket folk.
Imorgon är det skola igen, känns verkligen som att jag vill ha sommarlov nu. Tiden går såååå långsamt i slutet av terminen...

Kolla vilken sötis!

Melody & Aprikos

Mina underbara hästar =)  Finns det något bättre? Nej! Jag har säkert sagt det tidigare. Det känns som att jag är i stallet dygnet runt, rider för det mesta 3 hästar om dagen nu. Melody, Aprikos och Lennart.
Melody & Aprikos var riktigt fina idag. Vad häftigt det är att rida på en sån häst som kan så mycket!

Bilderna är sen i onsdags!



Första gången jag red Aprikos hemma:


Nähe, nu ska jag fortsätta titta på Robinson! Ha en fortsatt trevlig kväll, det ska jag ha.

RSS 2.0