helgen

har varit bra.

Träning, vänner som jag gillar, shopping, plugg, jobb!

Imorgon är jag ledig, men ska åka på bandyturnering på kvällen.

Jag är oaktiv för att jag inte hinner detta just nu, har hur mycket plugg som helst i skolan, funderar på hur jag ska hinna allt..

KRAM

Eviråttan



Min lilla buse var duktig på hundlektionen. I like her!


Jag vill inte ens tänka på hur mycket vi har i skolan nu. Det är heeeeemskt.

Helgen kommer tillmetsdadels bestå av plugg, men inte hela tiden. Man måste roa sig också :))

Nu ska jag och Toveliiton plugga biologi breddning till klockan 15. Sen kommer min pappa och hämtar mig, så ska vi åka till gvd. Ni missade väl inte vad jag skulle göra där? Det berättade jag igårkväll.

Hörs troligtvis senare om jag inte är nergrävd i alla anteckningar & böcker.

Michael Kors

Imorgon får jag mina glasögon. Ska nog åka till Gislaved och hämta dem imorgon eftermiddag.

Förlåt Andreas, jag kallade dig för glasögonorm i sjuan. Jag tar tillbaka det, men det har jag redan gjort för en lång tid sedan.

Jag ska inte ha dem konstant, bara på tavelgenomgångar, när jag läser och när jag sitter vid datorn. Jag är lixom inte helt blind eller så och inte heller bunden till dem. Med det menar jag inte att jag sitter fast i dem med ett senilsnöre, utan att jag inte behöver använda dem. Jag kommer klara mig minst lika bra utan, så ni behöver inte oroa er att jag ska dem på mig jämt!

Nu ska jag plugga, vill bli klar!


Här är en bild på Loppan(hästen), Jenny och hennes pojkvän Henrik! Jenny och Loppan vann förra helgen, GRATTIS! :)


Ann Blixt

Det är kul att prata med henne, hon har jämt massa ideér och kommentarer om det mesta. För er som inte vet, hon är min lärare i sällskapsdur och utbildad djursjukvårdare. Helskön person!

Nu har jag slutat för dagen och imorgon är det ganska härlig dag. Går från 8-12.15, samma på fredag! Egentligen skulle jag vilja stanna på samkvämet som är ikväll. Men jag känner att jag ska vara lite duktig. (Samkvämet är en arrangerad grej som treorna på skolan har. De driver med personal och elever). När jag kommer hem ska jag rida på ridbanan om den inte är hård fortfarande, annars ska jag ut & springa. Känner att jag behöver det. Sedan ikväll ska jag fixa mitt sällskapsdjursarbete, det ska bli näst intill klart ikväll! Det är redan 9 sidor långt & jag har en hel del kvar att skriva. Hmm.
Om jag hade haft en bild på Ann skulle jag verkligen lagt in den här så att även ni kunde ha tagit del av henne :)  

En sak till, nu när jag minns det. Igår hade vi matte hela förmiddagen och jag pratade lite med Anette (en tjej i klassen) om vad vi har att göra de kommande veckorna. Vi kom fram till att vi har ganska mycket fram till slutet av nästa vecka. och efter vi har sagt det säger hon: Sen är det CHILL! Haha, det lät så underbart och hennes grova skånska, häärligt!

Ta det CHILL! / Julia

ingen fantasi

JAG VET EN SAK SOM INTE NI VET. 

Och jag har inte tänk att berätta heller :D hahah!

Nu ska jag hem, kanske ta mig en macka, för att sedan åka och träna. Hoppas vi orkar pallra oss iväg, eller om vi ska göra det imorgon kanske. Nä, pia kommer till helgen, då måste man ju vara i form! Åh, jag blir så galet trött av dessa MÖRKA kvällar och dessa MÖRKA morgnar.  Snart vänder mörkret igen, och det är jag nog inte ensam om att längta till. Alla med häst vet precis vad jag menar.

Nu är mamma här, hörs sen :)

Juldagen

är det idag om en månad :) Den är alltid så lugn & härlig!

Jag har precis ätit lunch och innan dess satt jag med ett matteprov i nästan fyra timmar.. snacka om jobbigt! Det var bara 10 uppgifter också, men jag försökte göra det så gott jag kunde.
I eftermiddag har jag KemiA och sen EngB. Slutar kl17. Snacka om lång dag idag lixoooom.

Ikväll ska jag åka och träna, det lär behövas. Har inte ridit sen i fredags, och då gick det verkligen hur bra som helst! Det är lite tråkigt när det är så kallt att det blir stenhårt i marken och det inte kommer någon snö som gör allt lite enklare.

Jag har faktiskt lärt mig att det är väldigt enkelt att klaga på allt som är just nu och samtidigt tänka tillbaka och känna: åh, allt var så mycket bättre då. Men det ska man inte göra, jag ska lixom gilla läget! Everytime, (almost).

Nä, nu ser jag fram emot klockan 17, när jag slutar och åker hem för att åka på träääning! Det är kul när man känner att det går framåt.


Här är en bild på hon som just nu är 17 jäääääkla år ;D

See you later -JULIA


En månad kvar till julafton!

Jag tänkte bara påminna :)

Det enda jag längtar till är ledigheten och julstämmningen. Det ska bli så skönt att vara ledig ett tag och bara känna att man kan koppla av. Jag ska väl jobba en hel del, men det är inte allt lika ansträngande som skolan. När man har slutat jobbet har man lixom inte lika mycket att göra hemma också. Det är något jag gillar!

Jag har faktiskt börjat kolla lite på veterinärhögskolor nu. Jag funderar skarpt på att flytta till danmark och läsa, det hade varit en upplevelse, men givetvis ska jag söka i Sverige också. Ska man börja plugga direkt efter gymnasiet? Eftersom veterinärutbildningen är 5,5 år så funderar jag nästan på att åka iväg och rida och jobba på ett stall i ett år (kanske utomlands) och sedan börja plugga. Eller det kanske är bättre att ta ett års uppehåll mitt i utbildningen ist.
Äh, vad babblar jag om? Det är inte ens säkert att jag kommer in för tusan!

Nog om mina drömmar.

KRAM

Det är faktiskt ingen vanlig dag idag


för det är tjejen i rosa skjortas födelsedag :D

GRATTIS SARA!!!
Det finns inte många som henne, gaargh vad jag tycker om henne!

(du kanske får ett obokat, snabbt besök i eftermiddag)

<3

långhelg

I fredags åkte jag aldrig till skolan och idag börjar jag kvart över tre och slutar fem över 4. Härligt med en långhelg :)

Evi har blivit snaggad i morse, eller snaggad kanske man inte kan kalla det. Hon har blivit klippt!

FINNS DET NÅGOT FÖDELSEDAGSBARN IDAG KANSKE :D

De små liven

Här kommer några bilder, men de är väldigt livliga så det är inte lätt att få några bra bilder kan jag säga!



Lilla tjejen och en hane. I söndags (en dag gammla)


Asta Trassel med 6 söta små valpar


Finast, men pipigast.


Evi och en liten valpis


En sovande :)


Det blir fler bilder sen, när de är ännu sötare och har öppnat ögonen!

Lovade för mycket

Oj, jag glömde av att jag skulle lägga in bilder på valparna igår. Jag ska fixa det nu! Ska fota dem nu, sen ska jag lägga in bilder på dem. Det lär finnas bilder här om några minuter :))

Jag var bara tvungen



Idag känner jag att jag måste  peppa upp mig lite med ett roligt protokoll :) Detta är från en la1 där jag fick 75%.
Melody ska ridas ikväll och hon ska tränas för Jill imorgon, det får nog bli ganska lugnt eftersom hon inte har gått så mycket i veckan. Sedan ska jag hålla igång henne ett par veckor till, tills det blir hårt i marken och så pass kallt att det är svårt att hålla igång henne.

Idag har jag så sjukt ont i hela kroppen, eller mest typ i svankryggen. Jag har verkligen ingen aning om vad jag har gjort, men det känns verkligen som att jag inte kan gå riktigt. Jag ansträngde ju mig inte ens igår, men aja. Hoppas det går över.

Ikväll kommer förhoppningsvis bilder på puppsiarna :D

minus en liten puppie

Inatt dog hon. Tiken i astas kull med vapar. Orsaken är inte fastställd, men jag tror det beror på att hon började äta välling igår. I nappflaskan kom det nog så pass mycket välling att hon inte kände när hon blev mätt. När jag gick och la mig var hennes mage i lite blå nyanser, jag tror det kan vara ett tecken på att hon fick i sig för mycket för sin lilla ynkliga kropp. Stackarn, hon borde ha haft sådana smärtor i magen!

long time, no seen

Jag har haft fullt upp ett tag nu. Idag har vi varit på djursjukhuset med mammas häst. Hon ska vila ett halvår, TOPPEN.. Usch vad tråkigt, jag hade tänkt att Melody kunde få det lite lugnt nu i vinter och att jag red Acream mer, men det blir aldrig som man planerat. Jag hade inte tänkt mig att ha ett uppehåll med ridningen, men det ser inte bättre ut, det blir nog så några veckor iallafall :( ..
Acream hade outvecklade bakknän och det var därför hon fick vila nu, hon behandlas även i två omgångar.
Jag har även varit i både Tingsryd och Jonköping och tävlat. I tingsryd var jag väldigt nöjd med båda ritterna, men poängen blev ju inte därefter, eller jo, i första klassen. Det kändes precis på samma sätt i Jönköping och även resultatet (poängen) blev detsamma. Eller jag fick inte exakt samma antal poäng, men sämre än vad jag hade anat. Jag vill att det ska vara på andra hållet hela tiden, men så bra ska det väl inte vara. D uppskattar man nog inte när det väl inträffar. 

Jag har pluggar väldigt mycket de senaste 2 veckorna och även denna. Det ser inte ut som att det blir mycket fritt från skolan nu fram till jul. Jag har bl.a. skrivit ett 17 sidor långt arbete om solenergin.  Framöver är et ganska många skrivningar, vilkat jag inte gillar, men det funkar. 

Jag har även jobbat en hel del, det känns bra att kunna ägna tiden åt något vettigt när man är ledig!

Nä, nu ska jag sova. Det är en dag i skolan imorgon också, 1,5 år kvar (halva gymnasietiden) och på den tiden ska jag inte misslyckas! Imorgon ska jag och Petra göra klart ett arbete som vi håller på med i SvB, det blir nog bra. Jag och Tove ska plugga biologi breddning också på morgonen. Jag slutar skolan vid 12 imorgon och vid 10 på fredag! Härligt, jag har inte hunnit rida sedan i söndags. Usch, jag har nästan dåligt samvete. 

Just det! Vi har fått valpar :) I lördags morse när jag skulle ut till stallet och knoppa Melody hör jag hur det piper i Astas korg. Då hade hon fått fem urgulliga små jackrussellsvalpar. När jag kom in från stallet fanns där ytterligare två stycken! Och vet ni? Det blev 6 hanar och EN tik. Tiken är så liten och klen, så i söndags åkte mamma och pappa till djursjukhuret och köpte välling till henne. Först idag har hon tagit sin första slurk av den frivilligt, och gissa vem som blev gladast, hunden eller jag? JO JAG :D haha! Jag har kämpat och kämpat flera gånger om dagen i tappra försök att få i henne något men hon har bara gapat och skrikigt, men idag tog hon för sig och drack nästan upp allt! JULIA=NÖJD

Nähe, sovdags! (vilket jag redan har skrivit en gång).  Godnatt mina kära läsare :)

 

brev på posten

Idag kom ett kuvert från ASRP. Pride Melody heter numera: PRIDE MELODY RP 1221, det tycker jag var kul :)

Klockan är redan 22, vad har jag gjort idag?

Jag hade ingen skola idag, vilket var skönt! Jag hade tänkt mig dagen proppfull med plugg, men vad har det blivit av det? Fem tal i matteboken, vilket även är det enda jag har pluggat på hela lovet. Eftersom jag har vilat från skolan nu i en veckas tid har jag intalat mig själv att de två närmsta veckorna ska bestå av skola, plugg, skola, plugg och häst. Jag ska bannemej ta tag i detta nu, ska man lyckas måse man plugga, och jag ska inte misslyckas! Matte är verkligen inget ämne jag har svårt för, men är det minsta lilla som man inte förstår känns det som om man blir "stående" på samma sida i 100 år. Kanske lite att ta i, men bara så att ni vet hur det känns! Det är inte bara matte jag ska plugga, jag ska även skriva en sak i SvB och träna hund. Något som skulle vara väldigt bra är om jag hinner fixa 2 saker som Evi ska kunna innan torsdag kväll... Hur ska det gå? Jag får ta korta intensiva träningspass, då fungerar det nog.

Ikväll har jag verkligen känt att jag borde börja springa igen. Det ska jag! De dagar jag kommer hem i tid (då det inte har hunnit bli mörkt) ska försöka hinna med både ridning och en joggingrunda. Man känner sig så bra efteråt!

Nej, nu kan jag inte sitta här längre. Skola imorgon och jag ska ha min första kemilektion, KUL :)

Nattinatti


Laddad till 1000

Godkväll! 

Just nu har jag suttit och läst igenom massor av gamla protokoll, bl.a. protokoll skrivna av Karin Palmer. Detta har jag gjort för att det är hon som ska döma mig imorgon. Jag har viss erfarenhet av att hon skriver "bakom lodplan" på nästan varje kommentar. Imorgon ska det bli ändring på det!
Det roligaste imorgon blir nog när man ska hämta protokollet, om man är nöjd med ritten.

Igår var det maskerad med en återförening av 9a&b. Jag hade dock förväntat mig att det skulle bli roligare. Här kommer en bild på mig och sara i vår snygga utstyrsel

 
Vi vet fortfarande inte vad vi var utklädda till, men populära hattar hade vi minsann!

Nu är det dags att sova, vi hörs bloggilogg.

RSS 2.0